A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/gandia.local/valorsactius/htdocs/application/controllers/web.php:1)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 689

Valors Actius en la gent gran

Experiencia


  • 36 Votos
  • 27 - 04 - 2017
Diabetes

Després d'una intensa activitat professional en el món del màrqueting i la comunicació, la realitat de la malaltia que tinc, (diabetis Mellitus tipus 1), 40 anys, posar fi a la meva carrera activa que detectar una neuropatia diabètica molt greu i va ser declarada inhabilitat al 100%.

Acceptar la meva nova condició de jubilació forçosa, però fidel als meus principis de rebel·lió contra les injustícies socials decideix continuar lluitant des de la saviesa i experiència de la meva pròpia malaltia tenia.

Amb una vida ja intens des de la meva joventut en la lluita contra el primer franquisme i anys més tard com a voluntari en projecte home, en l'acompanyament de la SIDA terminal o persones excloses com a alcohòlics o marginal, que em donaven Resiliència a no titubejar i lluita, fins i tot si l'enemic és molt superior.

El desembre de l'any 2015 en una visita de rutina a la meva endocrines de l'hospital de Gandia vaig descobrir a la meva sorpresa que malgrat el gran nombre de persones amb diabetis en Gandia, (més 9.000), no hi havia cap associació que defensa els drets dels mateixos. Dos anteriors intents crear-lo, un per un metge reconegut de Gandia, el Dr. Martí Colomer, (endocrí) a l'any 1992 i un altre patrocinat per Vicenta Pérez, un pacient de diabetis, el 2012 no va poder acabar.

Posar en contacte amb aquestes persones per saber que han trobat problemes, els dos accepta que, ja que la pròpia burocràcia, administratiu, polític i salut per no parlar de pacients mateixos no semblen tenir cap interès en la seva creació i implementació en marxa, probablement a causa de la ignorància o ocultació de la malaltia.

Malgrat això, en gener de 2016 i amb el suport d'aquestes mateixes persones amb un equip funcional de les persones que participen en activitats socials hem aconseguit a veure la llum i inicien el recorregut de l'Associació de diabètics de Gandia i La Safor.

Un any després s'han fet esforços i sacrificis per donar visibilitat a la diabetis en Gandia i La Safor gràcies al treball d'un tauler dedicat al suport d'algunes empreses de la ciutat que entenen la responsabilitat social com a part del seu ADN corporatiu, els funcionaris de salut que finalment reconegut l'abús històric diabètics i salut personal atenció primària vivint la vida quotidiana de la pandèmia de diabetis i que amb recursos limitats dedicar seu esforç i dedicació.

Més de 1.500 testatge de glucosa, prova de risc, activitats de carrer, informatius en pobles, escoles i grups d'interès.

Hem publicat Gandia i La Safor devastador informes sobre prevalença, econòmic i impacte de la salut de la diabetis.

El suport de l'administració i l'oposició política ha estat escassa. En part per la penosa situació econòmica del consistori que no pot ser l'excusa, tenint en compte les conseqüències greus de sanitaris i socials, però en dir nom que han començat a entendre el problema enorme que planteja aquesta malaltia no només al present però el seu impacte a mitjà i llarg termini, on si no actua ara serà de 25.000 diabetis en 2025 , amb un cost inacceptable a tots, ciutadans i pacients.

Entrevistes a mitjans locals i una febril activitat en les xarxes socials i informació a la web. De fet, som una associació 3.0. www.diabetesgandia.es

 

Però no només la meva participació en l'entorn de la diabetis. Des de 2009 he participat en la Junta de NWS4, que defensava la xarxa com una solució als problemes de l'emprenedoria gandienses o participació activa en resposta a la mala gestió política. L'economia del bé comú com a base pel programa econòmic de + Gandia a les últimes eleccions, així com innombrables fòrums, seminaris o conferències on crític amb vehemència, però també proposen solucions amb actuacions de millora de sectors estratègics de la riquesa com el turisme, el comerç local, educació i participació ciutadana en la vida de tots els gandienses sense distinció de classe social econòmica o ideològica.