A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/gandia.local/valorsactius/htdocs/application/controllers/web.php:1)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 689

Valors Actius en la gent gran

Experiencia


  • 46 Votos
  • 05 - 05 - 2017
Passió per compartir la música

 PASSIÓ PER  COMPARTIR LA MÚSICA”

               Josep Juli Sendra Piera o Pep Sendra per als amics. Un home proper, amable i extremadament educat amb els amics, coneguts i saludats. Sempre disposat ajudar als altres. Un home que li agrada estar lluny dels conflictes i prop del voluntariat, la predisposició i el saber fer. Músic de professió, ha fet de la música el centre de la seua activitat com a jubilat. Però ell que no sap estar sol i transmet la seua passió a la gent que el rodeja  per això crea activitats allà on va.

 

            Pep inicia els seus estudis musicals a Pego i cursa estudis superiors als conservatoris d’Alacant i València. Als anys 70 fa cursos de direcció i s’inicia com a Director de la banda de música de Pego, poble que també li déu la creació del seu orfeó. A finals dels 70 arriba a Teulada on també dirigeix la seua banda de música i en 1980 es converteix en Director de la banda de Dénia. Des d’aleshores i fins a la seua jubilació es dedica a la docència. Però després de jubilar-se no va voler estar quiet i va continuar ensenyant música. A la Universitat dels Majors ha creat el cor d’AESCU i a Sabadell, ciutat on viu la seua filla i els seus néts, ha creat un cor de xiquets. Però el que Pep ensenya no es sols música. Pep ensenya els demés a fer de la música un instrument per ajudar els altres. És per això que el cor d’AESCU sempre que pot agafa els seus estris i es planten als hospitals, centres de dia o  residències. És la manera que veu Pep no sols de transmetre la música popular als més majors sinó també de fer-los passar una bona estona. De transmetre alegria. Mentre escolten la música a l’hospital es senten acompanyats i obliden per un moment el motiu que els ha portat fins allí. El mateix passa als centres de dia o les residències. I tot això, el cor d’AESCU ho fa de manera desinteressada i posant-li tota la passió que Pep els ha ensenyat perquè ell sap que les coses es fan així: amb gana i estima pels altres.    

             I quan té una estona lliure, Pep no s’ho pensa. Agafa el cotxe i cada dijous es planta a una escola a Dénia on xiquets amb minusvalidesa l’esperen ansiosos. Arriba el seu moment preferit de la setmana, Pep ve a ensenyar-los música.